Ellen Soerjatin

advocaat | partner

Als corporate governance specialist vertegenwoordigt Ellen cliënten in enquêteprocedures bij de Ondernemingskamer, D&O aansprakelijkheidsprocedures en ondernemingsrechtelijke geschillen. Daarnaast verdedigt zij accountants in beroepsaansprakelijkheidszaken. Ellen wordt regelmatig door de Ondernemingskamer benoemd in enquêteprocedures als onderzoeker, tijdelijke commissaris of beheerder van aandelen.

Voorbeelden van werk

  • Vertegenwoordiging van groep van franchisenemers bij verzoek om enquête en onmiddellijke voorzieningen tegen bouwmarktconglomeraat Intergamma met betrekking tot o.m. wijziging governance structuur
  • Vertegenwoordiging van lange termijn aandeelhouder Franklin Templeton in de enquêteprocedure tegen AkzoNobel volgend op AkzoNobel’s afwijzing van het vijandig bod van PPG
  • Verdediging digitaal printbedrijf Xeikon in enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer ingesteld door minderheidsaandeelhouders over het beleid in de periode van beursnotering Xeikon.

Chambers
‘extremely focused, capable and very realistic in her advice.’
‘keen eye on the various interests at play.’
‘very sharp mind.’
‘not only a technically good lawyer but someone with a holistic view – she is very experienced.’
‘unbeatable litigator.’
‘many lawyers take a long time to earn my trust but she impressed me from day one.’

Legal500
‘amazingly responsive.’

Publicaties
Bekijk het overzicht

Andere werkervaring
Voor de oprichting van Evers Soerjatin was Ellen partner bij Stek (2011-2016), en bij DLA Piper (1993-2008) waar zij de Amsterdamse praktijkgroep Litigation & Regulatory leidde. Tussen 2008 en 2011 was Ellen adviseur van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit. Ellen bekleedt enkele toezichthoudende functies, zij is lid van de Forensic Accountancy Kamer en de Internal Investigations Kamer van het Institute for Financial Crime, en Ellen is lid geweest van het Hof van Discipline (tuchtrecht advocatuur in hoger beroep).

Opleiding
Nederlands recht/Franse taal- en letterkunde, Universiteit Utrecht (1993); Mediation opleiding, Centrum voor Conflicthantering (2007); Specialisatieopleiding Vennootschapsrecht en ondernemingsrecht, Grotius Academie (2002)

Lidmaatschappen
Vereniging Corporate Litigation
Vereniging Zakelijke Mediation
Vereniging Jaarrekeningenrecht
Stichting Rimari (stichting voor Ondernemingskamer functionarissen)

Talen
Nederlands, Engels, Frans.

Evers Soerjatin
Postbus 75687
1070 AR Amsterdam
Koningslaan 31
1075 AB Amsterdam